четвртак, 27. јун 2013.

KASICA OD SPANACA I KROMPIRA

Kašica od spanaca i krompira

Kasica od spanaca i krompira
(za bebe od 6. meseca)
Pazljivoocistiti spanac, ukloniti stabljiku, temeljno oprati i ocediti.
• U loncu rastopiti maslac, dodati spanac i uz mesanje kuvati na laganoj vatri
• Kuvati pod poklopcem 2 minuta na laganoj vatri, zatim ugasiti
• Krompir oguliti, oprati, narezati na tanko i oko 20 minuta kuvati odvojeno u 100 ml vode
• Kada je krompir gotov, izvaditi ga iz vode, dodati spanacu i oboje pasirati stapnim mikserom dok ne dobijemo kasicu
• Spanac pusta mnogo vode; zato nemojte upotrebiti vodu u kojoj se kuvao krompir jer ce kasica biti preretka
• Ohladiti kašicu na otprilike 37°C
• spanac se NE sme podgrijavati! On sadrži nitrat, koji pomocu bakterija pri zagrevanju prelazi u nitrit, koji je vrlo štetan za
zdravlje. Najbolje bi bilo ostatke odmah bacite.

Sastojci za 1 porciju:
100 g spanaca
50 g krompira
2 kafene kasike maslaca

Нема коментара:

Постави коментар